Flesz-Fakty
Na tym świecie powodzenie odnoszą ci, którzy poszukują odpowiadających im warunków, a jeśli nie mogą ich znaleźć, stwarzają je sami. - George Bernard Shaw
Kulinaria
Błyskawiczne ciasto bananowe PDF Drukuj E-mail
Oceny: 5 / 3
lila, środa, 25 marca 2009   
ciasto bananoweBłyskawiczne ciasto bananowe jest naprawdę łatwe i błyskawiczne.

Wiele osób pyta o szczegóły, więc tutaj jest krok po krok, zdjęcie po zdjęciu co i jak zrobić. Nie może się nie udać.

Nie brudzimy zbyt dużo naczyń, nic nie zagniatamy, nie czekamy na wyrośnięcie - po prostu ideał. I zawsze się udaje

No i jest naprawdę przepyszne - testowane na kolegach i koleżankach.
Zmieniony ( środa, 01 kwietnia 2009 )
Czytaj więcej...
Ekspresowe polędwiczki PDF Drukuj E-mail
Oceny: 5 / 2
plusz.pl, środa, 18 marca 2009   

Polędwiczki w sosie śmietanowymBłyskawiczny obiad. Przepis łatwy, szybki i bardzo smaczny. Składniki również są łatwo dostepne i ceny należą raczej do niższych. Polecam samodzielne próby.

Czas wykonania ok. 20 minut.

Składniki:

- dwie polędwiczki wieprzowe,
- ok 15 dkg boczku wędzonego, najlepiej w plasterkach,
- dwie szalotki,
- śmietana kremówka 30%, 250 ml,
- jedna cytryna lub limonka,
- papryka - ostra (1 łyżeczka) lub słodka (3 łyżeczki), wg upodobań,
- sól, pieprz do smaku.

Z naczyń wystarczy jedna duża patelnia i jakies naczynie do wymieszania śmietany.

Zmieniony ( środa, 18 marca 2009 )
Czytaj więcej...
Kanapki z mozarellą na ciepło PDF Drukuj E-mail
Oceny: 5 / 2
plusz.pl, środa, 11 marca 2009   

Kanapki z mozarellą na ciepłoSzybkie i ciepłe śniadanie. Jeśli znudzi nam się jajecznica, a rano lubimy zjeść coś ciepłego - polecam kanapki. Czasami jadam je również jako późny obiad.

Kanapki możemy przygotować wg uznania i użyć dowolnych składników - konieczne wydają się jednak:

- pieczywo tostowe, chociaż ja bardzo dobre kanapki robię również ze zwykłego chleba, a ostanio odkryłem, że wyszły super z chleba wileńskiego. Najważniejsze, aby udało się ładnie złożyć górną i dolną część kanapki, bo inaczej mamy dużo czyszczenia;
- ser (mozarella lub żółty),
- opiekacz do kanapek.

Czas przygotowania to maksymalnie 13 minut, w tym opiekanie to 3 minuty.

Zmieniony ( środa, 11 marca 2009 )
Czytaj więcej...
Toskańska zupa pomidorowa PDF Drukuj E-mail
Oceny: 3 / 4
plusz.pl, niedziela, 08 marca 2009   

Toskańska zupa pomidorowaW sieci jest kilka przepisów na taką zupę. Po ich przeczytaniu spróbowałem zrobić i wprowadziłem kilka modyfikacji.
Najciekawszy jest początek - nie gotujemy, a podsmażamy. Przepis jest dość szybki i łatwy, ale osoby początkujące powinny przygotować wcześniej składniki i przemyśleć kolejność prac.

Zmieniony ( niedziela, 08 marca 2009 )
Czytaj więcej...
<< |« start < « wstecz 1 2 3 4 5 6 7 dalej » > koniec »| >>

Pozycje :: 41 - 48 z 52

Zobacz również: Ustrzyki, Argentyna, Niedzica
© www.plusz.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.