Poleć znajomym |
---|
![]() |
Tag Cloud |
---|
adres była było ciasto ctrl czas danych dodajemy dzięki grupy informacje inne jeden każdy kilku której mail mambo mamy miejsce mnie mogą obecnie pliku podczas polecam rzeczy sieci składniki sprzedaży szczególnie taki temat temu towaru tych wyjątkowo wystarczy zbyt zrobić zupełnie Created with AkoCloud 1.1 final. |
Szybka kolacja na ciepło |
![]() |
![]() |
![]() |
plusz.pl, wtorek, 15 maja 2012 | |
![]() Szczególnie, kiedy nasze pieczywo nie jest już najlepszej świeżości, a za oknem majowa pogoda, czyli ... deszcz i 11 stopni :) Ilość kombinacji składników jest praktycznie nieograniczona - ważne, aby użyć ser, który pod wpływem temperatury roztopi się i sprawi, że duża ilość składników nie będzie spadała podczas jedzenia. Ważne jest również, aby pieczywo posmarować masłem. Dostarcza to kanapkom wyjątkowego smaku i nawet czerstwe pieczywo staje się miękkie i delikatne. Dzisiejsza wersja jest zdecydowanie improwizowana i składa się z zupełnie przypadkowych produktów: - wędlina, - pomidor, - zielone pesto, - plasterki awokado, - ser pleśniowy (mały kawałek znaleziony w lodówce), - ser żółty. Do kanapek doskonale pasują też suszone pomidory, cienko pokrojone surowe pieczarki, plasterek gruszki, anchois. Można nawet przygotować kanapki na ciepło z wędzonym łososiem - sprawdzone i smakuje rewelacyjnie. Po przygotowaniu kanapek wstawiamy je na 10 minut do piekarnika lub na 2-3 minuty do kuchenki mikrofalowej. Te z piekarnika będą bardziej chrupkie. Ponieważ każdy posiłek powinien zawierać porcję warzyw, kanapki podajemy z improwizowaną sałatką. Dwa liście sałaty, drobno pokrojona papryka, jedna, drobno posiekana ostra zielona papryczka, pozostały ser pleśniowy, pomidor na zimno. Całość polewamy oliwą z oliwek albo przygotowujemy dressing z oliwy, limonki, balsamico i łyżeczki soku pomarańczowego. Mam nadzieję, że to ciekawa i rozgrzewająca inspiracja. Polecam również Jakiś czas temu opisywałem kanapki z mozarellą |
|
Zmieniony ( wtorek, 15 maja 2012 ) |
« wstecz | dalej » |
---|