Start arrow Kulinaria arrow Krewetki z musem malinowym
Flesz-Fakty
Na tym świecie powodzenie odnoszą ci, którzy poszukują odpowiadających im warunków, a jeśli nie mogą ich znaleźć, stwarzają je sami. - George Bernard Shaw
Krewetki z musem malinowym PDF Drukuj E-mail
Oceny: 5 / 2
KiepskiBardzo dobry 
plusz.pl, poniedziałek, 13 stycznia 2014   
Krewetki wydają się wielu osobom daniem trudnym do przygotowania. Tymczasem, wystarczy 10 minut, podstawowe składniki i możemy przygotować efektowne danie.

Surowe krewetki rozmrażamy polewając ciepłą wodą, płuczemy. Czyścimy jeśli nie były wcześniej wyczyszczone.
Obsmażamy na maśle z dodatkiem posiekanego czosnku. Pod koniec smażenia możemy dolać i odparować 2 łyżki wytrawnej sherry.

Podajemy z musem malinowym.

« wstecz   dalej »

Zobacz również: Superk, Dominikana, Paragwaj
© www.plusz.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.